Met deze bizarre statistiek heeft Ajax al bijna drie jaar te maken

29 maart - 11:55

Het is bijna drie jaar geleden dat Ajax voor het laatst een rode kaart meekregen in de Eredivisie. De Amsterdammers zagen voor het laatst een arbiter een rode kaart trekken voor de tegenstander in mei 2021. Tijdens welke wedstrijd gebeurde dit en wie kreeg het langst geen rode kaart? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Wanneer kreeg Ajax voor het laatst een rode kaart mee?

Al bijna drie jaar moet Ajax al wachten op een rode kaart voor een tegenstander. 1056 dagen geleden was de laatste keer dat het raak was voor de Amsterdammers. Excelsior, de nummer twee van het klassement, staat op ruim de helft minder dagen. 9 mei 2021 kreeg een tegenstander van Ajax in de Eredivisie voor het laatst een rode kaart. Tijdens de Klassieker en in een lege Kuip werd Tyrell Malacia toen van het veld gestuurd. Ook dankzij twee eigen doelpunten van Feyenoord won Ajax uiteindelijk met 0-3.

Welk team kreeg het langst geen rode kaart?

13 augustus 2023 zal voor Bart Nieuwkoop een dag om te vergeten zijn. De verdediger van Feyenoord pakte tijdens zijn terugkeer in De Kuip meteen een rode kaart. Na 25 minuten kon de verdediger van de Rotterdammers al vertrekken tegen Fortuna Sittard. Feyenoord kwam uiteindelijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel, maar het is wel de laatste rode kaart die het in de Eredivisie kreeg. Sindsdien pakte de ploeg van Slot al 230 dagen lang geen rode kaart. De nummer twee in het klassement is PEC Zwolle (210 dagen) en de nummer drie is FC Volendam (182 dagen).