Nieuws

Deze Ajacied sluit zich net als Gaaei af voor social media na negatieve reacties

Deze Ajacied sluit zich net als Gaaei af voor social media na negatieve reacties

28 maart - 10:50

Tristan Gooijer heeft net als Anton Gaaei besloten zich af te sluiten van social media. Het is een gevolg van de vele negatieve reacties die de Ajacied kreeg na zijn prestaties. Wat voor effect heeft het op Gooijer en hoe gaat de jonge verdediger ermee om? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Eerder sprak Gaaei in een openhartig interview al over zijn keuze om al zijn social media op inactief te zetten. Na de wedstrijd met AZ kreeg de Deen veel haatreacties, waarop hij besloot zijn profiel op inactief te zetten. Nu blijkt ook dat Gooijer te maken heeft met diezelfde reacties, zo vertelt de rechtsachter in een interview met ELFVoetbal.

Wat zegt Gooijer over de haatreacties?

"De druk vanuit fans en media was vroeger ook minder, denk ik. Ik ben er niet heel gevoelig voor, maar kan me voorstellen dat je er wel gevoelig voor kunt zijn", vertelt hij in het magazine. "Ik werd toen al gewaarschuwd dat het ook de andere kant opgaat als het eens minder gaat." Dat gebeurde, want na een gelijkspel tegen NEC leverde analist Kenneth Perez harde kritiek op de verdediger. Hij was niet de enige, want de persoonlijke inbox van Gooijer stroomde over.

"Daarmee moet je leren omgaan. Het gaat verder dan de traditionele media, want ik las ook berichten in mijn DM op Instagram. Ik ben gestopt ernaar te kijken en erover te lezen. Dat zijn dingen die ik ook met mijn mental coach bespreek. Bij Ajax hebben we iemand voor het eerste en voor Jong Ajax. Ik ben niet iemand die snel op zo iemand afstapt, maar soms krijg ik een bericht van mijn mental coach of we niet weer eens moeten samenzitten. Vaak denk ik: ik heb het niet nodig. Maar als ik de sessie achter de rug heb, voel ik me toch weer beter in balans."

Diezelfde mental coach heeft de achttienjarige ook geholpen met niet teveel hooi op zijn vork te nemen. "Ik heb de lat altijd hoog gelegd voor mezelf. In de Onder 18 wilde ik meteen doorstromen naar Ajax 1, maar toen zei mijn mental coach dat ik de lat soms juist lager moet leggen om sneller te gaan. Mijn focus veranderde van meteen doorstromen naar de beste worden in Jong Ajax. Als de lat te hoog ligt, word je eerder teleurgesteld. Die momenten heb ik zeker gehad, maar er is me ingeprent dat mijn kans vanzelf zou komen als ik geduld kon opbrengen. Dat is gebeurd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!