Nieuws

Hier verblijven de deelnemende teams tijdens het EK in Duitsland

Hier verblijven de deelnemende teams tijdens het EK in Duitsland

27 maart - 18:17 Laatste update: 18:18

Het Nederlands elftal vestigt zich komende zomer tijdens het EK in Duitsland in Wolfsburg. Ook de verblijfplaatsen van de andere deelnemende landen zijn al (deels) bekend. VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rijtje.

Waar verblijft Oranje tijdens het EK 2024?

Het besluit van Oranje om voor Wolfsburg te kiezen, brengt de mannen van bondscoach Ronald Koeman in het hart van Noord-Duitsland, met snelle toegang tot Hamburg, Berlijn en Leipzig, de steden waar wordt gespeeld in de poulefase.

Wolfsburg, met het Ritz-Charlton Hotel als slaapplek en het AOK Stadion voor de trainingen, biedt Oranje topfaciliteiten. "De combinatie van het hotel en de trainingsfaciliteiten sluit perfect aan bij onze wensen", zei Koeman op de website van de KNVB. "Omdat we gebruik kunnen maken van de accommodatie van VfL Wolfsburg, hebben we de beschikking over een trainingscentrum dat aan alle moderne eisen voldoet. Zelf vind ik het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je basecamp. Tijdens een toernooi zit je vijf weken op elkaars lip, dan is de onderlinge sfeer erg belangrijk. Een goed hotel helpt daarbij."

Naast Nederland hebben uiteraard ook de andere deelnemende landen hun basiskampen vastgesteld, verspreid over Duitsland. Elk team zoekt naar een optimale mix van comfort, faciliteiten en locatie om zo goed mogelijk te presteren. De UEFA heeft onderstaande plaatsen als basecamps gecommuniceerd. Van sommige teams is dat nog niet bekend, mede omdat ze pas later gekwalificeerd zijn.

EK 2024: waar zijn de teams gevestigd?

Albanië: Kamen
Oostenrijk: Berlijn
België: Ludwigsburg
Kroatië: Neuruppin
Tsjechië: Norderstedt
Denemarken: Freudenstadt
Engeland: Blankenhain
Frankrijk: Paderborn
Duitsland: Herzogenrauch
Hongarije: Weiler Allgäu
Italië: Iserlohn
Nederland: Wolfsburg
Portugal: Harsewinkel
Roemenië: Würzburg
Schotland: Garmisch-Partenkirchen
Servië: Augsburg
Slowakije: Mainz
Slovenië: Wuppertal
Spanje: Donaueschingen
Zwitserland: Stuttgart
Turkije: Barsinghausen
Oekraïne: n.n.b.
Polen: n.n.b.
Georgië: n.n.b.

verblijfplaatsen ek 2024 duitsland

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!