Nieuws

De defensieve puzzel voor PSV: welke verdedigers blijven en welke vertrekken er?

De defensieve puzzel voor PSV: welke verdedigers blijven en welke vertrekken er?

27 maart - 10:37 Laatste update: 10:43

PSV zet in op defensieve versterking en overweegt verschillende scenario's voor de samenstelling van de achterhoede na dit seizoen, zo somt het Eindhovens Dagblad op. Met het einde van enkele contractjaren in zicht, groeit de speculatie over mogelijke veranderingen in de defensieve linie van de Eindhovense club. VoetbalNieuws neemt deze met je door!

Afgelopen zomer haalde PSV in Armel Bella-Kotchap een extra defensieve optie binnen. De Duitser kwam over van Southampton, maar komt door blessures amper in actie. De teller van de 22-jarige huurling staat op slechts zes optredens in het eerste elftal en op drie voor Jong PSV. Ondanks fysieke tegenslagen is André Ramalho, die zowel binnen de selectie als binnen de club veel waardering geniet, een belangrijke pion gebleven", kaart het ED aan. Toch is zijn toekomst bij PSV onzeker. De Eindhovenaren overwegen hem namelijk als back-up te houden, een optie die financieel haalbaar is gezien zijn status als transfervrije speler na dit seizoen. De vraag blijft of Ramalho bereid is om aanbiedingen uit Spanje of Brazilië naast zich neer te leggen voor een reserverol onder Peter Bosz.

Nieuwe contracten voor verdedigers

Verder wil PSV graag verder met Olivier Boscagli, hoewel zijn contractonderhandelingen nog lopen. Jordan Teze en Armando Obispo, beide met contracten tot medio 2025, kunnen ook interessant zijn voor andere clubs, wat PSV voor keuzes stelt. Een significante uitdaging vormt het behouden van Sergiño Dest, waarbij veel afhangt van de ontwikkelingen bij FC Barcelona. Bella-Kotchap keert daarentegen waarschijnlijk terug naar Southampton. Daarnaast nam PSV afgelopen winter ook nog Conrad Jaden Egan-Riley op huurbasis over van Burnley. De Engelsman wacht nog op zijn debuut onder Bosz en speelde al zeven wedstrijden voor het beloftenelftal. Tot slot moet PSV ook beslissen over de toekomst van Shurandy Sambo en de aan Heracles verhuurde Fredrik Oppegard, die ook beschikken over aflopende contracten. 

Doelman Walter Benitez, die dinsdagnacht zijn debuut maakte voor Argentinië, is een andere sleutelspeler waar PSV niet makkelijk afstand van zal doen. Zijn transfer zou significant moeten bijdragen aan de clubkas, met de verwachting dat PSV een gelijkwaardige of betere vervanger kan vinden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!