Nieuws

Dit is waarom Engeland de tweede helft tegen België met naamloze shirts speelt

Dit is waarom Engeland de tweede helft tegen België met naamloze shirts speelt

25 maart - 11:34

Engeland zal dinsdag in de tweede helft van het duel met België zonder namen op de rug spelen. Wat is de gedachte achter deze actie? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

De wedstrijd tussen Engeland en België van dinsdagavond 20.45 uur zal in het teken staan van de Alzheimer Society. Daarom wordt er in de tweede helft van dat duel zonder namen gespeeld op de rug van het shirt van de Engelse spelers.

Er zit een gedachte achter het feit dat er pas in de tweede helft zonder naam op de rug gespeeld zal worden. Het moet aandacht trekken voor de vergeetachtigheid die mensen met dementie kunnen ervaren. Zelfs de namen van hun favoriete voetballers kunnen soms niet herinnerd worden.

In de tweede helft worden er speciale shirts gedragen die achteraf gedoneerd worden om geld op te halen voor de Alzheimer Society. "We hopen dat dit mooie gebaar van de spelers opnieuw fans door het hele land aan het praten krijgt en laat nadenken over de tekenen en symptomen van dementie", aldus Kate Lee, CEO van de organisatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!