Nieuws

Eerste reactie na flinke domper: zo voelt Botman zich over zijn lange blessure

Eerste reactie na flinke domper: zo voelt Botman zich over zijn lange blessure

21 maart - 10:33

Sven Botman heeft voor het eerst gereageerd op de domper die hij deze week te verwerken kreeg. De verdediger liep al een tijdje rond met knieproblemen en nu blijkt dat er niets anders opzit dan een operatie.

Het seizoen van Botman zit erop door de knieblessure die de verdediger opliep tegen Manchester City. Dat betekent dat er ook een einde wordt gemaakt aan zijn EK-aspiraties. Een zware dobber voor de stopper van Newcastle. 'Het is moeilijk te beseffen dat er, na zo lang vechten om dit te voorkomen, niets anders opzit dan een operatie', schrijft Botman via de clubkanalen van The Magpies. 'De steun en liefde die ik al heb ontvangen betekenen veel voor me.'

'Ik kan voorlopig niet doen waar ik het meeste van hou, maar ik weet zeker dat ik hier, na mijn eerdere knieproblemen, sterker uit ga komen', gaat Botman verder. 'Newcastle United blijft het meest belangrijk voor me en ik zal ze elke dag supporten. We zijn een familie. Groetjes, Sven Botman.'

Doordat de blessure wordt verwacht dat Botman zes tot negen maanden aan de kant staat. De stopper kan het restant van dit Premier League-seizoen en het EK daardoor vergeten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!