Nieuws

Wie is Sem van Duijn, de amateurvoetballer die een transfer naar AZ maakt?

Wie is Sem van Duijn, de amateurvoetballer die een transfer naar AZ maakt?

28 maart - 09:25 Laatste update: 09:25

AZ gaat zich komende zomer versterken met de komst van Sem van Duijn. De jongeling komt over van de amateurs van Quick Boys, waar hij uitgroeide tot bekerheld. Wie is Van Duijn precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Sem van Duijn?

Sem van Duijn werd op 18 maart 2004 geboren in Leiden en is momenteel dus twintig jaar oud. In 2016 verruilde hij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voor die van Quick Boys. De linksbuiten zat sinds 2021 bij het eerste elftal van de club uit Katwijk. Op 21 augustus van dat jaar maakte hij zijn debuut in de Tweede Divisie, in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Die ging met 0-1 verloren.

Prestaties Sem van Duijn in de KNVB Beker

Van Duijn had nog een contract tot 2025 bij Quick Boys, maar verruilt dat door tot medio 2027 te tekenen in Alkmaar. Daar zal hij in eerste instantie gaan aansluiten bij Jong AZ. In het huidige seizoen, 2023/2024, maakte hij veel indruk in de KNVB Beker. Zo maakte de talentvolle aanvaller twee goals tegen De Graafschap, waardoor Quick Boys zich plaatste voor de achtste finales.

Daarin was uitgerekend zijn nieuwe club AZ de tegenstander. Door een late goal van Van Duijn wisten de amateurs in het AFAS Stadion een strafschoppenserie af te dwingen. Daarin strandde Quick Boys uiteindelijk. Hieronder kun je de samenvatting van dat duel bekijken.

Van Duijn speelde tot dusver 61 officiële wedstrijden voor Quick Boys, scoorde daarin 21 keer en gaf ook acht assists. Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Utrecht hadden hem ook op het oog, maar AZ wist hem dus vast te leggen. In Alkmaar tekende de aanvaller een contract tot medio 2027 en is hij de opvolger van Dirk Kuijt. De oud-international maakte eerder de stap van Quick Boys richting de Eredivisie, al deed Kuijt dat op jongere leeftijd.

Dit zegt Sem van Duijn over zijn transfer naar AZ

"AZ is een fantastische club, die ook nog heel erg bezig is met mijn ontwikkeling", zei de aanvaller tegen de clubmedia van AZ. "Ik ben een speler die ervan houdt om steeds te blijven groeien. Ik begin bij Jong AZ, wat al een aardige stap omhoog is."

"Ik vind Quick Boys al een van de beste ploegen van de Tweede Divisie", ging hij verder. "Een hoog niveau, maar nu maak ik nog een stapje hogerop. Voor mij hartstikke mooi. Ik kan mezelf laten zien en verder ontwikkelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!