Nieuws

Wie begeleiden Hato en hoe kijkt zijn omgeving naar de toekomst na Ajax?

Wie begeleiden Hato en hoe kijkt zijn omgeving naar de toekomst na Ajax?

13 maart - 08:25

Jorrel Hato ondertekende dinsdag een nieuw contract bij Ajax. De achttienjarige verdediger tekende voor drie jaar bij en werd tijdens het tekenmoment bijgestaan door zijn entourage. Wie zijn dit eigenlijk en waar denken ze dat de toekomst van Hato in uitmondt?

Zaakwaarnemers en adviseurs

Hato krijgt begeleiding vanuit Football Mix. Bij dit zaakwaarnemerskantoor staan onder andere ook Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq) en Ryan Flamingo onder contract. De belangen van Hato worden vertegenwoordigd door Humphrey en Robin Nijman, twee zaakwaarnemers die voor het kantoor werken.

Tijdens het tekenmoment van Hato was er ook een adviseur aanwezig. Dat is Robin Nelisse, voormalig topspits van onder meer Feyenoord en AZ. De 46-jarige Rotterdammer zag Hato op jonge leeftijd naar Ajax trekken, maar dat deed hem niet zo veel. "Uiteindelijk gaat het om Jorrel en dit is nu eenmaal het pad dat hij heeft bewandeld. Dat het harde werken – van jongs af aan – is beloond en hij bij Ajax carrière kan maken, maakt ons allemaal hartstikke trots", aldus Nelisse in gesprek met De Telegraaf.

Toekomst na Ajax

Van Hato is bekend dat de Europese top achter hem aan zit. Onder meer Arsenal en Chelsea werden in Engeland genoemd, maar de 1-voudig Oranje-international koos voor een langer verblijf in Amsterdam. Toch denkt adviseur en vriend Nelisse dat die stap ooit nog wel gaat komen. 

"Ik ben ervan overtuigd dat Jorrel de Europese top gaat bereiken. Niet voor niets was er nu al ontzettend veel belangstelling uit Engeland. Als je ziet waar hij op achttienjarige leeftijd al staat, dan is dat megaknap. Ik ben benieuwd waar hij staat als hij zich nog drie jaar zo door ontwikkelt bij Ajax", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!