Nieuws

Deze Ajacieden staan op het scherp in het Conference League-duel met Aston Villa

Deze Ajacieden staan op het scherp in het Conference League-duel met Aston Villa

14 maart - 09:50 Laatste update: 09:50

Wanneer Ajax donderdagavond in de achtste finales van de Conference League aantreedt tegen Aston Villa, zullen maar liefst vier spelers op hun tellen moeten passen. Bij een eventuele gele kaart kunnen zij de heenwedstrijd van de kwartfinales mogelijk missen. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie dat zijn.

Welke spelers van Ajax staan op scherp?

Vier Ajacieden staan donderdagavond op scherp. Het gaat om Brian Brobbey, Jorrel HatoDevyne Rensch en Josip Šutalo. Zij pakten gedurende de groepsfase van de Europa League én de tussenronde van de Conference League allemaal in totaal twee gele kaarten. Wanneer daar een derde bij komt, volgt een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd.

Voor Šutalo zal het helemaal oppassen zijn. De verdediger moest het heenduel van de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena ook al missen door een schorsing. Op bezoek bij Bodø/Glimt pakte hij een directe rode kaart en daarom moest hij vanaf de tribune toekijken. Tristan Gooijer zal er helemaal niet bij zijn. De jonge rechtsachter pakte twee keer geel en moest kort voor het einde van de wedstrijd tegen Aston Villa inrukken. Zijn schorsing is één wedstrijd en daarom is Gooijer er niet bij in Birmingham.

Ajax en Aston Villa trappen beide om 21.00 uur af op Villa Park en zullen moeten gaan uitvechten wie er doorstoot naar de kwartfinales van de Conference League. Alles is nog voor te spelen, want naast de rode kaart voor Gooijer eindigde het duel in 0-0. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!