Nieuws

Wie is Tobias Slotsager, de verdediger waar Ajax al maanden mee bezig is?

Wie is Tobias Slotsager, de verdediger waar Ajax al maanden mee bezig is?

25 februari - 12:25 Laatste update: 13:07

Volgens Corriere Dello Sport heeft Ajax verregaande interesse in Tobias Slotsager. De Amsterdammers zouden al maanden bezig zijn met de Deen, maar wie is Slotsager? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Slotsager werd op 1 januari 2006 geboren in een buitenwijk van Odense in Denemarken. In eerste instantie speelde de speler als aanvallende middenvelder. Op dertienjarige leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van Odense BK terecht en werd omgeturnd tot centrale verdediger.

Debuut als profvoetballer

Al op zestienjarige leeftijd maakte Slotsager zijn debuut in het eerste elftal van Odense. Tijdens de wedstrijd tegen Vejle Boldklub op 21 mei 2022 mocht de verdediger elf minuten voor het einde binnen de lijnen komen. Na het trainingskamp van de winter 22/23 groeide Slotsager uit tot basisspeler bij de Deense club. Tot dusver kwam de verdediger tot dertig wedstrijden in het eerste elftal.

Wat voor speler is Slotsager?

Slotsager is met zijn 1,96 meter een boomlange centrale verdediger. De Deen is kopsterk en voor zijn lengte behoorlijk snel. De speler is rechtsbenig, hij speelt ook het liefst aan die kant centraal in de achterhoede. Slotsager zou waarschijnlijk een aankoop voor de toekomst zijn voor de Amsterdammers.

Internationale carrière Slotsager

Slotsager maakt sinds de O16 uit van de vertegenwoordigde elftallen van Denemarken. De meeste interlands heeft de verdediger voor de O17 gespeeld. Voor deze lichting kwam hij tot acht wedstrijden, waarin hij eenmaal trefzeker was. Tegenwoordig speelt de verdediger voornamelijk bij Denemarken O19 zijn wedstrijden. Slotsager heeft nog geen deel uitgemaakt van het eerste elftal van het land.

Wat is de contractsituatie van Slotsager?

Volgens Transfermarkt.nl wordt de waarde van de Deen op anderhalf miljoen euro geschat. Hiermee is de tiener volgens de website de meest waardevolle speler voor Odense BK. De verdediger staat tot de zomer van 2025 onder contract bij de club. Ajax is niet de enige gegadigde, want volgens verschillende media hebben ook Liverpool en Aston Villa interesse in Slotsager.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!