Nieuws

Lang komende tijd afwezig: deze spelers kunnen hem vervangen bij PSV

Lang komende tijd afwezig: deze spelers kunnen hem vervangen bij PSV

29 januari - 16:15 Laatste update: 16:18

PSV kreeg maandag een harde klap te verwerken. Noa Lang staat weer enige tijd langs de kant met een hamstringblessure waardoor de Eindhovenaren het weer enige tijd zonder hun smaakmaker moeten doen. VoetbalNieuws geeft je een lijst aan spelers die de problemen wellicht kunnen oplossen.

De oude bekenden

Arnaut Danjuma

Danjuma en PSV blijft een thema dat zich de laatste jaren blijft afspelen. De Eindhovenaren zijn al enige tijd geïnteresseerd in de vleugelaanvaller, maar telkens als een stap in de buurt komt, kiest de aanvaller voor een buitenlandse optie. Afgelopen jaar leek Danjuma ook opzichten te flirten met een overstap naar PSV door meermaals foto’s op sociale media te zetten van hem in het shirt van de Eindhovenaren in diens tijd in de jeugdopleiding. Na een mislukt avontuur bij Tottenham Hotspur zit Danjuma nu vooral de bank warm te houden bij Everton en lijkt een vertrek niet onbespreekbaar. Villarreal is nog altijd eigenaar van de Nederlander waardoor PSV dus met hen om de tafel zou moeten gaan bij een mogelijke komst.

Anwar El Ghazi

Mocht PSV de kosten laag willen houden, dan is El Ghazi een absolute oude bekende. Afgelopen zomer liet de aanvaller zijn contract bij PSV ontbinden en vertrok hij naar Mainz. Daar boterde het echter niet tussen hem en de club waardoor de aanvaller momenteel zonder club zit. PSV kan dus goedkoop toeslaan en weet dan wat het in huis haalt.

Noni Madueke

Madueke vertrok afgelopen winter op de slotdag nog naar Chelsea, maar komt daar tot nu toe nog niet uit de verf. De Engelsman wilde zelf graag terug naar Londen en kreeg zijn zin toen Chelsea met veertig miljoen euro in Eindhoven aanklopte. Echter zit Madueke veelal op de bank en heeft hij zijn PSV-potentie nog niet kunnen laten zien. Wellicht kunnen de Eindhovenaren hem tot de zomer huren.

De Eredivisie-smaakmakers:

Osmane Sahraoui

SC Heerenveen betaalde afgelopen jaar maar liefst twee miljoen euro voor de Noor Sahraoui, maar dat geld heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. De aanvaller is een smaakmaker in het hoge noorden en kan na een jaar al uitkijken naar een stap hogerop. OSC Lille bracht al een bod van zeven miljoen euro uit, maar Heerenveen ziet de aanvaller liever niet vertrekken. Wellicht kan PSV de Friezen beroven van de rappe aanvaller.

Magnus Mattsson

Wellicht wel de smaakmaker van het moment is Mattson van NEC. De aanvallende middenvelder annex linksbuiten speelt uitstekend bij de Nijmegenaren en noteerde dit seizoen al elf doelpunten en vier assists.  Zijn contract loopt in de zomer af waardoor PSV vrij goedkoop toe kan slaan voor een speler die in menig Eredivisiewedstrijd zijn klasse laat zien.

Buitenlandse opties:

Facundo Pellistri

Door het vertrek van Yorbe Vertessen leek PSV überhaupt al de markt op te gaan en brachten meerdere media naar buiten dat Manchester United-aanvaller Facundo Pellistri op het lijstje van de Eindhovenaren stond. De Uruguayaan zou open staan voor een vertrek en PSV hoopte hem te huren. De laatste week is het stil geworden rondom hem, maar PSV kan zo maar eens door gaan pakken op het United-talent.

Mike Trésor

Afgelopen zomer trok Trésor de deur van KRC Genk achter zich dicht en vertrok de aanvaller annex middenvelder naar de Premier League. Niet gek, want zijn statistieken en België waren meer dan behoorlijk. Echter verloopt het nog niet grandioos voor de Belg bij Burnley. Trésor zit veel op de bank en kwam slechts een kwart van de speelbare minuten in actie. De Belgisch international speelde eerder al bij Willem II en NEC en kent de Nederlandse competitie dus goed. Wellicht kan PSV hem uit zijn Engelse lijden verlossen en hem tot het eind van het seizoen huren.

Bryan Gil

Gil werd eerder al eens in één adem genoemd met zowel PSV als Feyenoord, maar staat nog altijd onder contract bij Tottenham Hotspur. De Spanjaard is nog altijd pas 22 jaar oud en heeft de potentie om tot de top te behoren. Echter wil het in Londen niet vlotten, want zelfs nu Heung-Min Son afwezig is, kan Gil niet rekenen op meer minuten. Mocht de aanvaller zijn carrière nieuw leven in willen blazen, dan is Eindhoven wellicht de juiste plek.


 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!