Nieuws

Dit is Martens: de Belg die tot de zomer de touwtjes in handen heeft bij AZ

Dit is Martens: de Belg die tot de zomer de touwtjes in handen heeft bij AZ

17 januari - 17:20 Laatste update: 17:20

Na het ontslag van Pascal Jansen stelde AZ Alkmaar gelijk zijn opvolger aan. Jong AZ-trainer Maarten Martens zal tot het einde van het seizoen de touwtjes in handen hebben bij de Alkmaarders. Wie is de nieuwe interim-trainer van AZ? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Op woensdagmiddag maakte AZ op de clubwebsite dat ze trainer Pascal Jansen op straat hebben gezet. Dit gebeurde daags na de moeizame bekeroverwinning op de amateurs van Quick Boys. Oud-speler en huidig Jong AZ-trainer Maarten Martens zal het tot het einde van het seizoen voor het zeggen hebben in Alkmaar.

Waar speelde Martens als voetballer?

Maarten Martens werd op 2 juli 1984 geboren in Eeklo, België. In 1990 begon hij met voetballen bij Klauwaerts Bassevelde. Twee jaar later belandde hij in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, waar hij in seizoen 2003/2004 kampioen van België werd met slechts twaalf minuten speeltijd. In de zomer van 2004 verhuisde hij op huurbasis naar RKC Waalwijk. Een jaar later maakte Martens deze overstap definitief, waarna AZ in de zomer van 2006 bij hem aanklopt.

Met de Alkmaarders wordt Martens onder andere landskampioen en wint hij de KNVB Beker. In januari 2014 vertrok hij naar PAOK Saloniki. Een jaar later verkaste hij voor een half jaar op huurbasis naar Cercle Brugge, waarna hij zijn carrière eindigde in de zomer van 2015. Gedurende zijn loopbaan speelde de aanvallende middenvelder negen interlands voor het Belgische nationale elftal.

Waar werkte Martens als trainer?

In april 2016 begon Martens zijn trainersloopbaan in de jeugdopleiding van Club Brugge. Na seizoenen als trainer van onder-17, onder-18 en als assistent-trainer van onder-21 vertrok hij in de zomer van 2021 naar Alkmaar om trainer te worden van Jong AZ. Sinds het begin van dit seizoen zat hij naast Pascal Jansen op de bank als assistent-trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!