Nieuws

Welke sterren missen de Afrika Cup dit jaar wegens een blessure?

Welke sterren missen de Afrika Cup dit jaar wegens een blessure?

9 januari - 17:45 Laatste update: 12 januari - 09:38

Komend weekend gaat de Afrika Cup in Ivoorkust van start. Tijdens het Afrikaans kampioenschap zullen we weer vele wereldsterren in actie zijn, maar ook enkele grote namen moeten het toernooi vanwege blessures missen. VoetbalNieuws zet enkele voetballers op een rijtje die we niet kunnen zien schitteren tijdens de Afrika Cup.

Victor Boniface (Nigeria)

Een enorme domper voor Nigeria, dat Victor Boniface tijdens de Afrika Cup moet missen. De uitblinker van Bayer Leverkusen raakte begin januari geblesseerd aan zijn lies en staat mogelijk tot april buitenspel. De vier-voudig international is dit seizoen al goed voor zestien assists en acht doelpunten in 23 optredens.

Taiwo Awoniyi (Nigeria)

Eind november liep Taiwo Awoniyi een blessure op aan zijn lies en moest zo onder het mes. Het betekent voor de aanvaller van Nottingham Forest ook direct dat hij niet met Nigeria deel kan nemen aan de Afrika Cup. Awoniyi kroonde zich als jeugdspeler al eens tot wereldkampioen, Afrikaans kampioen en winnaar van de Afrika Cup Onder 20. Een eerste prijs als A-international zit er dit jaar dus niet in. De 7-voudig international was er wel bij tijdens de Afrika Cup van 2022.

Bryan Mbeumo (Kameroen)

Geboren in Frankrijk, maar uitkomend voor Kameroen. Het is het verhaal van Bryan Mbeumo. In september 2022 maakte hij zijn debuut, maar speelde nog geen Afrika Cup. Wel was de aanvaller van Brentford aanwezig op het WK in Qatar. Door een blessure aan zijn enkel moet de 11-voudig international de Afrika Cup in Ivoorkust aan zich voorbij laten gaan

Abdul Rahman Baba (Ghana)

Hij was al aanwezig op de Afrika Cup in 2015, 2017, 2019 en 2022, maar Abdul Rahman Baba moet het toernooi dit jaar aan zich voorbij laten gaan. De vijftig-voudig international raakte afgelopen november geblesseerd en is zo niet op tijd fit om met Ghana af te reizen naar het toernooi in Ivoorkust.

Thomas Partey (Ghana)

Begin november liep Thomas Partey een blessure op aan zijn hamstring en staat daardoor al enige tijd buitenspel. De middenvelder van Arsenal mist daardoor de Afrika Cup. Met Ghana was de 45-voudig international nog actief op de edities in 2017, 2019 en 2022, maar moet die van dit jaar aan zich voorbij laten gaan.

Tariq Lamptey (Ghana)

Ook moet Ghana het doen zonder de talentvolle Tariq Lamptey van Brighton. De geboren Engelsman maakte in september 2022 zijn debuut voor Ghana en speelde in totaal al vier interlands. Tijdens het WK in Qatar was Lamptey er nog bij, maar moet zijn eerste Afrika Cup missen.

Abdoulaye Doucouré (Mali)

De knoop voor deelname aan de Afrika Cup werd door Abdoulaye Doucouré zelf doorgehakt. De middenvelder van Everton raakte afgelopen december geblesseerd aan zijn bovenbeen en ziet er niks in om met Mali af te reizen naar Ivoorkust. De geboren Fransman maakte in maart 2022 zijn debuut voor Mali en speelde daarna slechts nog één andere interland.

Cheick Doucouré (Mali)

Ook moet Mali het doen zonder Cheick Doucouré. De 12-voudig international kampt bij Crystal Palace sinds afgelopen november met een ingescheurde achillespees en moet daardoor zijn tweede deelname aan de Afrika Cup aan zich voorbij laten gaan. In 2019 speelde de middenvelder nog één wedstrijd op het Afrikaans kampioenschap.

Joel Matip (Kameroen)

Begin december scheurde Matip zijn kruisband af en staat daardoor de rest van het seizoen buitenspel. Zo moet de 27-voudig international van Kameroen ook de Afrika Cup aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Liverpool was nog nooit eerder actief op het Afrikaans kampioenschap.

Umar Sadiq (Nigeria)

Nigeria moest al kampen met de afwezigheid van Victor Boniface, maar nu zal ook Umar Sadiq de Afrika Cup moeten missen. De aanvaller ontbreekt op het toernooi vanwege een knieblessure. De speler van Real Sociedad liep de kwetsuur op tijdens een training. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!