Wedstrijdverslag

Oranje Leeuwinnen revancheren zich en winnen gemakkelijk van Wit-Rusland

Oranje Leeuwinnen revancheren zich en winnen gemakkelijk van Wit-Rusland

28-06-2022 23:24 Laatste update: 23:51

De Oranje Leeuwinnen hebben de rug gerecht na de zeperd tegen Engeland (5-1). Dinsdagavond werd er met 3-0 gewonnen van Wit-Rusland.

Over twee weken gaat het EK voor de vrouwen van start, maar eerst moeten er nog WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld worden. Oranje begon met de grote namen aan de aftrap en kwam na minder dan een kwartier spelen al op voorsprong. Jill Roord nam de openingstreffer voor haar rekening. Er gebeurde verder weinig spectaculairs in de eerste helft.

Aniek Nouwen en Lineth Beerensteyn beslisten in het tweede bedrijf de wedstrijd door de 2-0 en 3-0 aan te tekenen. 3-0 was tevens de einduitslag in een verder redelijk tamme wedstrijd. Door de overwinning staan de Leeuwinnen weer bovenaan in de poule. IJsland kan de koppositie nog wel overnemen, maar met een onderling duel in het verschiet heeft Oranje directe plaatsing voor het WK nog altijd in eigen hand.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!