Nieuws

Klopp gaat niet uit van winterse versterking achterin en roemt geblesseerde Matip

Klopp gaat niet uit van winterse versterking achterin en roemt geblesseerde Matip

08-12-2023 15:40 Laatste update: 15:40

Jürgen Klopp gaat er niet vanuit dat er komende winter versterking voor de verdediging van Liverpool komt. De Duitse oefenmeester gaat er dan ook niet van uit de pechvogel Joël Matip zijn laatste wedstrijd voor de club heeft gespeeld.

Recent viel Matip met een kruisbandblessure uit en lijkt dit seizoen daardoor niet meer in actie te komen. De verdediger beschikt over een aflopend contract in Liverpool, waardoor het er alle schijn van heeft dat Matip zijn laatste wedstrijd voor zij club heeft gespeeld. "'Maar ik ben er vrij zeker van dat de club zijn klasse toont, zoals het hoort", gaf Klopp aan. Matip moet onder het mes, waardoor de verdediger langdurig buitenspel staat. "We moeten samen de juiste beslissing maken en kijken hoe het eruitziet na de blessure, maar dat lijkt me normaal."

Dit seizoen kwam Matip al veertien keer in actie voor Liverpool, waar hij slechts zes keer niet binnen de lijnen kwam. Zijn totale teller in dienst van de club staat in ruim zeven jaar op 201 optredens. Matip kwam in de zomer van 2016 transfervrij over van Schalke 04 en tekende in 2019 voor het laatst een nieuw contract. Klopp weet niet of er nog een nieuwe verbintenis voor Matip komt. "Dat is niet mijn beslissing. Ik kan de papieren niet ondertekenen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!