Nieuws

Marseille kent slechte generale voor Ajax: 'Een waardeloze vertoning'

Marseille kent slechte generale voor Ajax: 'Een waardeloze vertoning'

27-11-2023 11:35

Gennaro Gattuso was witheet na het gelijkspel van Olympique Marseille tegen Strasbourg. Zijn ploeg kwam niet verder dan een 1-1, maar vooral de manier waarop er gespeeld werd stond de Italiaan tegen. Dat liet hij dan ook duidelijk blijken op zijn persconferentie.

"Ik wil hier echt een verklaring voor hebben", aldus Gattuso. "En die verwacht ik ook nog van hen. Het was een waardeloze vertoning. Dit was de slechtste wedstrijd sinds ik hier ben." De Italiaan nam het stokje over van de Spanjaard Marcelino. Hij stapte op na de slechte resultaten en deed dat daags voor de wedstrijd met Ajax. Daarom zat tijdens de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena, Jacques Abardonado op de bank.

De reden voor de manier van spelen is Gattuso nog altijd onduidelijk. Zijn ploeg kwam op achterstand na een doelpunt van Jong Oranje-spits Emanuel Emegha. "Ik heb echt geen idee waarom we speelden zoals we deden. Ik ben echt woest over de tweede helft. Dat was shit, een ramp. Ik neem alle verantwoordelijkheid, maar het is mij een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Zijn spelers zouden meer trots moeten hebben wanneer ze het witte shirt van L'OM aantrekken en dat stoort bij 45-jarige oud-middenvelder. "Het moet heel snel duidelijk worden dat je als speler een grote verantwoordelijkheid draagt wanneer je het shirt van Marseille aantrekt. Ik verlies liever nog met 4-0 in een wedstrijd waarin je lef toont, dan dat ik op deze manier een punt pak. Ik heb de spelers ook gevraagd wat er aan de hand was."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!