Nieuws

Zaakwaarnemer maakte interesse van Man United kenbaar: 'Was patatje aan het eten'

Zaakwaarnemer maakte interesse van Man United kenbaar: 'Was patatje aan het eten'

14-11-2023 18:12

Hij speelt nu bij De Graafschap, maar Alexander Büttner heeft een bijzondere carrière. De linksback speelde voor Manchester United en vertelt in gesprek met ESPN hoe hij destijds voor het eerst hoorde van de interesse van de Engelse grootmacht.

Na een goed seizoen in de Eredivisie maakte Büttner een stap van Vitesse naar de Premier League. Het werd het Manchester United van Sir Alex Ferguson dat met hem aan de haal ging. Een onwaarschijnlijke droom, wat wel op heel willekeurig moment ging leven bij de linksback.

"Ik was een patatje aan het eten met mijn vrienden en mijn broer", blikt Büttner terug in het programma Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN. Eigenlijk zou de Nederlander naar Southampton, Sunderland of Queens Park Rangers gaan, maar stom toeval bracht hem toch Manchester.

"Ik maakte in één van de stadions van die clubs voor de grap een foto met een boek van United. Een week, anderhalve week later belt mijn zaakwaarnemer. Hij zei: dus, wat vind je van Manchester", aldus Büttner, die hem in eerste instantie niet geloofde. "Toen hing hij op en daarna werd het een gekkenhuis. Mijn broer vloog over tafel en iedereen was blij."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!