Transfernieuws

'Nóg meer concurrentie voor Wijnaldum, PSG heeft RC Lens-revelatie op het oog'

'Nóg meer concurrentie voor Wijnaldum, PSG heeft RC Lens-revelatie op het oog'

24-06-2022 12:56

Mogelijk slecht nieuws voor Georginio Wijnaldum: Paris Saint Germain heeft geïnformeerd naar Seko Fofana. De middenvelder speelde een zeer sterk seizoen bij RC Lens en staat nu op de radar van de Franse landskampioen. 

Dat meldt L'Équipe. Het aantrekken van Fofana kan gevolgen hebben voor Wijnaldum, die al niet zeker is van een basisplek in Parijs. De Nederlander stond het afgelopen seizoen achttien keer in de basis bij PSG en dat wordt mogelijk verder teruggedrongen. 

Naast PSG zijn Arsenal en Newcastle United ook geïnteresseerd in de 27-jarige Fransman. Fofana werd opgenomen in het Ligue 1 Team of the Year en werd bovendien uitgeroepen tot de beste Afrikaan in de Franse competitie. Fofana was het afgelopen seizoen goed voor acht doelpunten en één assist in 38 wedstrijden en miste bijna geen minuut bij Lens, dat met de zevende plaats in de Ligue 1 een prima seizoen beleefde.

Volgens het Franse medium wil Fofana het liefst in Frankrijk blijven spelen en heeft PSG de beste papieren. Van een akkoord is echter nog geen sprake. Het contract van Fofana loopt tot 2024 door bij Lens, die in 2020 overkwam van het Italiaanse Udinese. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!