Nieuws

Brama is in het bezit van opmerkelijk contract: 'Zou ik alleen bij FC Twente doen'

Brama is in het bezit van opmerkelijk contract: 'Zou ik alleen bij FC Twente doen'

24-06-2022 08:54
0

Wout Brama heeft een opmerkelijk voorstel gedaan. De 35-jarige middenvelder beschikt over een ‘prestatiecontract’ bij FC Twente. Hoe meer hij speelt, hoe meer hij gaat verdienen.

Afgelopen seizoen stond de teller op een magere negen wedstrijden, verschillende blessures gooide roet in het eten. Nu is Brama weer klaar om te knallen en te bewijzen dat hij nog altijd mee kan. Het contract van de middenvelder liep af, maar hij heeft deze weten te verlengen via een bijzondere constructie: hoe meer hij speelt, hoe meer hij verdient.

"Dit had ik bij geen andere club gedaan", vertelt de middenvelder, die ook in de belangstelling stond van een andere Eredivisie-club, aan TC/Tubantia. "Maar ik ben een tijd geblesseerd geweest, dan moet je reëel zijn en op een andere manier meedenken met de club. Ik heb nu een lager vast salaris en zal zelf moeten bijverdienen als ik fit ben."

Jan Streuer, technisch directeur van Twente, was bereid mee te denken met Brama. "Bij iedere andere speler die zo lang geblesseerd was geweest, hadden we normaal gesproken een andere afweging gemaakt. Maar Wout is een icoon van de club en verdient een andere behandeling."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie