Interview

'Ik verheug me niet op dit soort wedstrijden: gewoon k*t, er valt niets te winnen'

'Ik verheug me niet op dit soort wedstrijden: gewoon k*t, er valt niets te winnen'

29-10-2021 10:00

Sparta mag nog steeds dromen van Europees voetbal, nadat het woensdag de amateurs van GVVV opzijzette in de KNVB Beker. Verdediger Bart Vriends had echter niet bepaald uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Tweede Divisie-hekkensluiter, geeft hij eerlijk toe.

In de Cor Potcast – die hij samen met ex-profs Thomas Verhaar en Maarten de Fockert presenteert – blikt Vriends kort terug op de wedstrijd tegen GVVV. "Ik verheug me niet op dat soort wedstrijden", aldus de dertigjarige Amersfoorter die ooit met Go Ahead Eagles pas na penalty's won van HSC '21. "Gelukkig gewonnen. Maar dan ben je ook al niet opgelucht, dan was het gewoon k*t, hoe dan ook."

Vriends kan zich ook nog een bekeruitschakeling tegen VV Norodwijk in het seizoen 2018/2019 herinneren. "Het is gewoon k*t, er valt niets te winnen. Je speelt ook niet tegen idioten. Dat wordt nog wel eens geschetst: daar moet je even met 6-0, 7-0 overheen rollen. Maar zeker als je daar uit speelt: ze graven zich in, ze maken het je moeilijk..."

Sparta bleef woensdag lange tijd op 0-0 steken tegen GVVV, maar liep na een uur spelen alsnog uit naar een 0-2 zege. "Maar ik moet zeggen: was niets aan de hand. We deden het prima, bijna niets weggegeven, het was gewoon een terechte overwinning. Dus ik zat er opgelucht bij", besluit Vriends.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!