Transfernieuws

Martens bevestigd Barça-vertrek, Spaanse en Franse wijzen PSG aan als bestemming

Martens bevestigd Barça-vertrek, Spaanse en Franse wijzen PSG aan als bestemming

16-06-2022 22:35

Het leek er al op, maar Lieke Martens heeft aangekondigd dat ze FC Barcelona na vijf jaar gaat verlaten. De 29-jarige linksbuiten staat nadrukkelijk in de belangstelling van Paris Saint-Germain, maar van een definitieve overgang is nog geen sprake.

'Na vijf mooie jaren bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten afscheid te nemen van de club en een nieuw avontuur aan te gaan', schrijft Martens op Instagram. 'Ik kwam naar FC Barcelona in een tijd dat de club een ambitieus project startte om een ​​leider te worden in de wereld van het vrouwenvoetbal. We hebben hard gewerkt en ik geloof dat we de doelen hebben bereikt die we vijf jaar geleden hebben gesteld. Het winnen van de Champions League was een absoluut hoogtepunt, evenals het winnen van de FIFA Worlds Best Player Award.'

Martens, die zich momenteel met de Oranje Leeuwinnen voorbereidt op het EK vrouwenvoetbal, is toe aan een nieuw avontuur. Volgens Spaanse en Franse media zal dit avontuur zich toch echt bij PSG gaan afspelen. "Ik ben heel ambitieus, voel me nog steeds goed en ik denk dat ik nog steeds om de hoogst haalbare prijzen mee kan doen", sprak Martens eerder op de dag nog tegen het Algemeen Dagblad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!