Nieuws

Aké vol lof: Guardiola is de beste trainer waar ik ooit mee heb gewerkt

Aké vol lof: "Guardiola is de beste trainer waar ik ooit mee heb gewerkt"

06-06-2022 10:29

Nathan Aké is niet van plan te vertrekken bij Manchester City. De linksbenige verdediger heeft geen basisplaats in het elftal van Pep Guardiola en werd meerdere malen in verband gebracht met een transfer.

Aké is inmiddels al twee jaar actief voor de club die 45 miljoen euro voor hem over had. Engels media melden dat City deze zomer zou openstaan voor een vertrek van de Nederlander. Aké zelf is niet bezig met een transfer. "Guardiola is de beste trainer waar ik ooit mee heb gewerkt", vertelt hij tegenover de NOS. "Hoe hij het spelletje ziet, is fantastisch. En het is fantastisch om met hem te werken. Wat hem zo speciaal maakt? Hoe hij elke wedstrijd tactisch voorbereidt. Steeds weer anders... Ik leer er heel veel van."

Sinds de komst van Louis van Gaal lijkt Aké bij Oranje wel verzekerd te zijn van een basisplaats. "Het voelt nu niet per se anders, want ik kwam hier altijd met hetzelfde idee naar toe. Het is altijd een eer om hier te zijn, al wil je op een gegeven moment natuurlijk wel je bijdrage leveren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!