Nieuws

Met de schrik vrij: 'We moesten rennen voor ons leven, het was superdreigend'

Met de schrik vrij: 'We moesten rennen voor ons leven, het was superdreigend'

30-05-2022 08:45 Laatste update: 08:48
1

Excelsior wist zondagavond eredivisievoetbal af te dwingen in de finale van de play-offs, maar er hing een dreigende sfeer in het Cars Jeans Stadion. De spelers en staf van de Rotterdamse club hadden het gevoel dat ze voor hun leven moesten rennen. Na de beslissende strafschop ging de groep direct de spelerstunnel in voor de eigen veiligheid. 

Tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Excelsior werd de wedstrijd al een keer stilgelegd, aangezien supporters voorbij de hekken waren geklommen en op de rand van het veld stonden. De plaats van trainer Marinus Dijkhuizen was ook tijdelijk overgenomen door een fan. "Tijdens die verlengingen zeiden we op de bank tegen elkaar: als we winnen dan moeten we rennen voor ons leven. Nee, dat was geen grapje, dat was bloedserieus", stelt doelpuntenmaker Reuven Niemeijer tegenover NU.nl

Dijkhuizen wist ook niet wat hij zag in het stadion in Den Haag. Zijn ploeg wist te winnen, maar dat was het laatste waar de trainer aan dacht. "Mijn broertje zat in het uitvak. En mijn vrouw, dochter en ouders zaten ook op de tribune. Dat zat in mijn achterhoofd. Het was superdreigend", stelt Dijkhuizen. Uiteindelijk moest de ME er aan te pas komen om de orde te bewaren voordat het uit de hand liep. "Samen met de teammanager ben ik als laatste van het veld gegaan, we kregen nog bijna klappen. Het was op het randje. Maar ik wilde zeker weten dat iedereen binnen was", besluit Dijkhuizen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!