Meerdink oefent strafschoppen opmerkelijk: "Ik zeg tegen de keeper waar ik schiet"

21-04-2023 09:39 Laatste update: 09:59

Mexx Meerdink schoot donderdagavond de winnende strafschop binnen voor AZ. Dat is niet gek, want hij heeft een opmerkelijke manier van strafschoppen oefenen.

Door de twee reddingen van Matthew Ryan in de strafschoppenserie kreeg Meerdink bij strafschop nummer vier de uitgelezen mogelijkheid om het te beslissen. De 19-jarige spits faalde niet, integendeel zelfs. Met een strakke schuine wreef trap verschalkte hij Anderlecht-doelman Bart Verbruggen.

"Ik oefen veel op penalty’s", begint Meerdink voor de camera’s van ESPN. De aanvaller onthult dat hij er veel mee bezig is en het nemen van strafschoppen op een opmerkelijke manier oefent. "Als ik oefen zeg ik ook tegen de keeper in welke hoek ik hem ga schieten, zo kan je hem het beste oefenen."

Waarom doet Meerdink dit eigenlijk? "Dan weet de keeper in welke hoek ik ga schieten. Als de bal er dan in gaat dan weet je dat het een goed genomen strafschop is. Soms pak ik drie ballen en oefen ik het zo."

Inmiddels is Meerdink op twee plaatsen nodig voor de Alkmaarse club. De O18 van AZ speelt in de halve finale van de Youth League tegen Sporting Portugal, maar of de spits mee kan doen is nog maar de vraag. "De situatie is nog niet bekend vanwege Pavlidis. Misschien zit ik in het vliegtuig, misschien ben ik morgen op de club", besluit hij.