Ajax trainde niet op strafschoppen: 'Ga er vanuit dat we het eerder beslissen'

22-02-2023 20:55

John Heitinga gaat er vanuit dat Ajax geen strafschoppenreeks nodig heeft om zich te plaatsen voor de laatste 16 van de Europa League. De coach stelt een dag voor het treffen met Union Berlin er dan ook niet op te hebben getraind. De Amsterdammers moeten winnen, want in de heenwedstrijd werd het 0-0.

"Ik ga er vanuit dat wij de wedstrijd eerder beslissen en dat er helemaal geen strafschoppen komen", zo klonk Heitinga zelfverzekerd op de persconferentie. "De keepers zullen de informatie krijgen van Anton (Scheutjens, red.), want in de wedstrijd kunnen ze ook een penalty tegen krijgen. Voor de rest zullen de beste nemers de eerste moeten nemen als het wel zover komt."

In de Europa League-finale van 2021 mocht Ajax-doelman Géronimo Rulli zelf aanleggen in de strafschoppenreeks. Hij was trefzeker voor Villarreal, waarna collega David de Gea mistte voor Manchester United en de Spaanse club er voor het eerst met de beker vandoor ging. De Argentijn staat echter niet op het lijstje van Heitinga. "Haha, je weet het niet. Ik heb ook weleens in de Youth League een strafschop laten nemen door een keeper. Keepers spelen gewoon een hele belangrijke rol. Dat heb je ook tijdens het afgelopen WK gezien."