Dat had hij nodig: Coutinho zet Villa weer op voorsprong met eerste goal sinds mei

18-02-2023 14:20

Philippe Coutinho was zaterdagmiddag voor het eerst sinds mei weer eens trefzeker voor Aston Villa. De Braziliaanse aanvaller kwijnde de laatste weken weg op de bank bij de ploeg van trainer Unai Emery, maar laat in de thuiswedstrijd tegen Arsenal eindelijk weer eens zijn voeten spreken.

Zo mocht Coutinho na dik een halfuur te hebben gespeeld, tekenen voor de 2-1. Aston Villa kwam na vijf minuten al op voorsprong door een goed uitgespeelde counter, die uiteindelijk door Ollie Watkins werd afgerond. Bukayo Saka joeg even later de gelijkmaker alweer tegen de touwen.

Villa staat momenteel op de elfde plaats in de Premier League en kan Arsenal de zoveelste tik in korte tijd uitdelen. The Gunners verloren afgelopen woensdag hun koppositie in de Premier League aan Manchester City en wisten zodoende in hun laatste drie competitiewedstrijden geen enkele zege te pakken. Tijd voor beterschap in de tweede helft dus!