Chaos bij Belgische derby: supporters met elkaar op de vuist op het veld

05-12-2021 20:39
0

Bizarre beelden van de Belgische derby tussen K Beerschot VA en Royal Antwerp FC: een 'supporter' van Beerschot rende het veld op en gooide vuurwerk richting de meegereisde Antwerp-fans. Ook na de wedstrijd kwamen fans het veld op.

Royal Antwerp was net op een 0-1 voorsprong gekomen via de 33-jarige Radja Nainggolan, toen de hooligan het veld op kwam rennen. Op de video is duidelijk te zien hoe hij een brandende fakkel in het uitvak vol met Antwerp-supporters gooit. 

Scheidrechter van dienst Lothar D'Hondt legde het spel direct stil. De beelden werden niet getoond aan de Belgische televisiekijkers, maar de commentator reageerde wel op de gebeurtenis. "Dit heb ik nog nooit gezien... Dat iemand op het veld komt gelopen, het wereldrecord 100 meter sprinten verbetert met een vuurpijl in de hand en het in het vak van de tegenstander gooit", aldus D'Hondt.

Het doelpunt van Nianggolan bleef het enige doelpunt van de wedstrijd en Antwerp behoudt daarmee de tweede plek in de Jupiler Pro League. Na het laatste fluitsignaal bestormden supporters van beide clubs het veld en gingen ze met elkaar op de vuist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie