Ancelotti doet opvallende claim en sluit bondscoachschap bij Brazilië volledig uit

2 januari - 13:56 Laatste update: 17:27

Real Madrid is de allerlaatste klus van Carlo Ancelotti, zo bevestigt de trainer zelf. De succesvolle coach verlengde onlangs zijn contract bij de Koninklijke en wanneer de wegen in de toekomst scheiden zal hij nergens anders meer aan de slag gaan.

Vlak voor de jaarwisseling maakten Ancelotti en Real Madrid plots bekend dat ze langer met elkaar doorgaan. Dat kwam voor velen als een verrassing, omdat het bondscoachschap bij Brazilië maandenlang een thema is geweest. Een entree bij de Gele Kanaries gaat er alleen niet van komen. 

"Ik bevestig hierbij dat dit mijn laatste job is. Wanneer het voorbij is, weet ik het niet", aldus Ancelotti dinsdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met Real Mallorca. Een definitieve houdbaarheidsdatum wil de Italiaan er niet aan verbinden. "Ik kan hier ook na 2026 doorgaan, na de successen die we kunnen boeken. Hopelijk kan ik hier in 2027 of 2028 ook nog zijn. Ik houd van Madrid."

Ancelotti bevestigde vervolgens ook dat hij met de Braziliaanse bond heeft gesproken. "Ik had contact met de bondspresident (Ednaldo Rodrigues, red.), zoals iedereen inmiddels wel weet. Ik wil hem bedanken voor de belangstelling, dat was heel eervol", besluit hij.

Wat vast staat is dat Ancelotti aan een imposante trainerscarrière bezig is. De manager is achtereenvolgens hoofdtrainer geweest bij Reggina, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, SSC Napoli, Everton en nu weer Real Madrid.