Nieuws

Henry geeft 'op wraak gezinde' Salah wijze les: 'Spreek nooit vóór een finale'

Henry geeft 'op wraak gezinde' Salah wijze les: 'Spreek nooit vóór een finale'

29-05-2022 11:37

Thierry Henry zag hoe Liverpool FC zaterdag de Champions League-finale met 0-1 van Real Madrid verloor. De voormalig topspits had liever gezien dat Mohamed Salah niet voor de wedstrijd met de pers had gesproken over 'wraak nemen' na de verloren finale in 2018. 

Vier jaar geleden stonden Liverpool en Real ook al tegenover elkaar, maar werd Salah uit de wedstrijd getackled door Sergio Ramos. Real won uiteindelijk die wedstrijd met 3-1 na geblunder van Loris Karius en een prachtige omhaal van Gareth Bale. Het ging zaterdagavond echter opnieuw fout voor the Reds

"We hebben het zo vaak gezegd, het gaat erom dat de bal in het net belandt", begint Henry bij CBS Sports. "Ik zeg altijd één ding: praat niet vóór een finale. Versla Real, praat daarna en zeg 'het was wraak' en dat soort dingen. Wanneer je vóór een finale je mond opentrekt, moet je de wedstrijd winnen", stelt Henry. 

Uiteindelijk bleek Thibaut Courtois een te grote sta-in-de-weg voor Liverpool, dat de tweede grote prijs misgrijpt in acht dagen. Op 21 mei eindigde Liverpool al als tweede in de Premier League na een comeback van Manchester City tegen Aston Villa. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!