Utrecht wint gemakkelijk van Vitesse, maar laat het na om tweeluik al te beslissen

19-05-2022 22:58 Laatste update: 23:08

FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plekje in de finale van de play-offs voor Europees voetbal. In eigen huis werd het heenduel met 3-1 gewonnen van Vitesse.

Utrecht begon ijzersterk aan het duel. Al na drie minuten spelen was het uitgerekend Willem Janssen die de 1-0 aantekende. De verdediger stopt na dit seizoen met voetballen en gaf eerder aan de play-offs te zien als zijn afscheidstournee. Sander van de Streek verdubbelde na twintig minuten spelen de voorsprong op aangeven van Othman Boussaid. Verder bracht de eerste helft weinig spektakel.

Na rust drong Vitesse wat meer aan in de Galgenwaard. De bezoekers waren op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kregen tien minuten voor tijd een penalty tegen na een onnodige overtreding van Riechedly Bazoer. Simon Gustafson faalde niet en schoot de 3-0 binnen. Utrecht leek zich zo al zeker te spelen van een finaleplek, maar in de 85ste minuut schoot Patrick Vroegh de 3-1 binnen uit een snel genomen corner. Zondag staat de returnwedstrijd op het programma. Er wordt om 18.00 uur afgetrapt in Arnhem.