Nieuws

Bazoer vertrekt: Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn

Bazoer vertrekt: "Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn"

17-05-2022 09:17 Laatste update: 09:59
1

Riechedly Bazoer aast op een stap naar de top. De verdediger annex middenvelder heeft een aflopend contract bij Vitesse en loopt gratis de deur uit.

Voorgaande transferperiodes was een stap naar Feyenoord en PSV erg dichtbij. Uiteindelijk liepen beide deals stuk en lijkt een stap binnen de Eredivisie nu niet meer aan de orde. Bazoer kan echter op genoeg interesse vanuit Frankrijk, Italië en Duitsland rekenen. "Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn", aldus de ex-Ajacied tegenover De Gelderlander. "Ik wil om de prijzen spelen én op persoonlijk vlak sportief vooruitgang boeken."

In Frankrijk zouden onder meer AS Monaco, Lille OSC, Olympique Marseille en het Olympique Lyon van Peter Bosz geïnteresseerd zijn. "Frankrijk is concreet. De interesse uit Italië en Duitsland is groot", erkent de zesvoudig Oranje-international. "Ik wil niet alleen in de top voetballen, ik wil ook écht spelen. Het gaat niet om het geld, het sportieve aspect weegt erg zwaar. De komende tijd is zo best spannend."

De tijd van Bazoer bij Vitesse zit er bijna op. De Arnhemmers spelen donderdag en zondag een tweeluik tegen FC Utrecht in de play-offs voor een plek in de tweede voorronde van de Conference League. In een mogelijke finale wacht AZ of sc Heerenveen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!