Interview

Álvarez bevestigt contractverlenging: 'Ajax en ik zijn eruit'

Álvarez bevestigt contractverlenging: 'Ajax en ik zijn eruit'

22-10-2021 16:46

Edson Álvarez bevestigt in gesprek met De Telegraaf dat hij op het punt staat om een nieuw contract te tekenen bij Ajax. Alleen de details zouden een akkoord met de Mexicaan nog in de weg kunnen staan. De 23-jarige verdediger annex middenvelder zal tot medio 2025 bijtekenen in Amsterdam.

"Het is geen geheim meer dat Ajax en ik dat allebei heel graag willen", vertelt Álvarez. "Ik hoop zo snel mogelijk mijn handtekening te zetten, want we zijn eruit. De puntjes moeten alleen nog op de i worden gezet."

Volgens Álvarez zitten er niet alleen financiële redenen achter de contractverlenging. Sofia (zijn vriendin, red.) en ik voelen ons thuis in Amsterdam en bij Ajax. Dit is een signaal naar de staf, mijn medespelers en de fans dat ik hier gelukkig ben."

Afgelopen transferzomer legde Stade Rennes nog een miljoenenbod bij Ajax neer, om de Mexciaan over te kunnen nemen. Technisch directeur Marc Overmars en trainer Erik ten Hag wilde Álvarez echter niet laten gaan. Ondertussen is gebleken dat de Mexicaan een vrijwel onmisbare schakel op het Ajax-middenveld is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!