Nieuws

Vitesse trakteert kersvers Eredivisie-kampioen Ajax op een erehaag in de Gelredome

Vitesse trakteert kersvers Eredivisie-kampioen Ajax op een erehaag in de Gelredome

13 May - 14:37
1

Vitesse zal aanstaande zondag een erehaag vormen voorafgaand aan het duel met landskampioen Ajax. Desondanks telt er maar één doel voor de Arnhemmers: één of meerder punten pakken om de zesde plek veilig te stellen.

Het staat al vast dat Vitesse het opneemt tegen FC Utrecht in de play-offs om Europees voetbal. De vraag is alleen hoe de volgorde van de twee wedstrijden eruit gaat zien. Wie zesde eindigt, begint met een uitwedstrijd om het vervolgens thuis tegen de tegenstander op te nemen.

Naast de volgorde van de wedstrijden, heeft Vitesse-trainer Thomas Letsch nog een goede reden om minimaal een punt te pakken, waardoor het Utrecht dat drie punten minder heeft achter zich houdt. “We willen zesde worden. Ik streef de hoogst mogelijke klassering na.”

De Domstedelingen spelen in Tilburg tegen het in degradatienood verkerende Willem II. Ook AZ heeft zich al verzekerd van deelname aan de play-offs. “AZ, Utrecht en wij zijn zeker. Het wordt spannend welke club de vierde kandidaat wordt”, besluit Letsch.

Utrecht en Vitesse strijden vervolgens om het Europese ticket op 19 en 22 mei.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie