Nieuws

Aboutaleb: mogelijke Feyenoord-huldiging op de Coolsingel praktisch onhaalbaar

Aboutaleb: mogelijke Feyenoord-huldiging op de Coolsingel "praktisch onhaalbaar"

11-05-2022 16:37 Laatste update: 16:58
1

Mocht Feyenoord zich tot winnaar van de Conference League kronen, zal er geen befaamde huldiging op de Coolsingel plaatsvinden. Volgens Rotterdam-burgemeester Ahmed Aboutaleb is dit “praktisch niet haalbaar”, en zal er moeten worden uitgeweken naar de eigen Kuip, weet de NOS.

De reden voor het aanwijzen van een andere huldigingslocatie, is dezelfde als waar Ajax momenteel tegenaan loopt. Net als in Amsterdam, kunnen er in Rotterdam niet genoeg beveiligers worden opgetrommeld om de huldiging in goede banen te laten verlopen.

De gemeente Rotterdam heeft naar eigen zeggen wel gekeken of een huldiging in de binnenstad toch mogelijk was, maar tevergeefs. "Er is een uitvraag gedaan bij verschillende productiebedrijven om een dergelijk grootschalig evenement veilig te kunnen organiseren. Al snel werd duidelijk dat deze bedrijven allen te kampen hebben met een tekort aan materiaal en personeel", staat in de verklaring.

Politieke partij Leefbaar Rotterdam kan in ieder geval niet leven met het besluit van Aboutaleb. 'We zijn verbaasd over het bericht van burgemeester Aboutaleb om een mogelijke huldiging van Feyenoord NIET op de Coolsingel plaats te laten vinden. Daarom roepen wij de burgemeester morgen op het matje', zo klinkt het.

Of de Rotterdammers daadwerkelijk gehuldigd gaan worden, hangt af van de finale-uitkomst op 25 mei. Feyenoord neemt het op die dag op tegen AS Roma in de Albanese hoofdstad Tirana.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!