Nieuws

Ten Hag baalt van Ajax-invaller: 'Dat kan niet, gebeurde ook al tegen PSV'

Ten Hag baalt van Ajax-invaller: 'Dat kan niet, gebeurde ook al tegen PSV'

09-05-2022 11:34 Laatste update: 11:40

Erik ten Hag heeft uitgehaald naar Steven Berghuis. De Ajax-invaller viel ongelukkig in en liet bij de 2-1 van AZ na om mee te lopen met zijn directe tegenstander, Hakon Evjen. De Noor stond vogelvrij en schoot de thuisploeg daardoor op een voorsprong.

Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers de achterstand te boven en wist het via een rake kopbal van Edson Álvarez een puntje uit Alkmaar mee te nemen (2-2). "Diegene (Berghuis, red.) weet dat heel erg goed", zei Ten Hag op de persconferentie over de veelbesproken 2-1 van AZ. "Dat kan niet. Tegen PSV is ons dat ook overkomen."

De afzwaaiend trainer bij Ajax eist dan ook verbetering in de komende duels met sc Heerenveen (thuis) en Vitesse (uit). "Dat is kwalijk. Die laatste twee wedstrijden kan én mag dit ons niet overkomen." Woensdag kunnen de hoofdstedelingen zich door het puntenverlies van PSV bij Feyenoord (2-2) kronen tot kampioen van de Eredivisie. Een overwinning in de Johan Cruijff Arena op de Friezen volstaat voor landstitel nummer 36.