Nieuws

Doelstelling Twente bekend: 'Willen gewoon vierde worden en niet de play-offs in'

Doelstelling Twente bekend: 'Willen gewoon vierde worden en niet de play-offs in'

06-05-2022 20:28 Laatste update: 20:30

FC Twente kent een ijzersterk seizoen in de Eredivisie. De Tukkers kunnen theoretisch gezien nog derde worden, maar nemen zelf genoegen met plek vier, vertelt trainer Ron Jans in gesprek met RTV Oost.

Twente staat momenteel vijf punter achter op nummer drie Feyenoord. "We willen gewoon vierde worden en niet de play-offs in", zegt Jans. "Dan móét je winnen van Fortuna en áls we dat doen, kunnen we kijken wat dat oplevert. Op de uitslag van AZ - Ajax hebben we geen invloed, maar als wij zelf winnen wordt het voor hen steeds moeilijker."

Jans staat met zijn elftal drie punten voor op concurrent AZ. De Tukkers konden zichzelf een goede dienst bewijzen door de derby tegen Heracles te winnen, maar de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1. "Voor mijn gevoel is het gelukt om de resetknop in te drukken. Deze week stond in het teken van nabespreken en analyseren. We waren tegen Heracles gewoon niet goed genoeg om ze te verslaan en hadden ook niet meer verdiend dan een punt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!