Nieuws

KNVB neemt extra maatregelen om incidenten in stadions terug te dringen

KNVB neemt extra maatregelen om incidenten in stadions terug te dringen

21-10-2021 12:27

De KNVB heeft in een statement duidelijk gemaakt welke maatregelen worden getroffen om de supportersexcessen in het betaalde voetbal een halt toe te roepen. De bond dreigt onder meer met het weren van supporters.

De vele incidenten waar supporters bij betrokken waren hebben geleid tot overleg tussen de clubs, het Supporterscollectief en de KNVB. Daar zijn een aantal maatregelen uitgekomen die ervoor moeten zorgen dat er minder problemen in de stadions zullen optreden. Er wordt bijvoorbeeld sneller stilgelegd bij het gooien van voorwerpen op het veld, de catering van de desbetreffende vakken waaruit gegooid wordt zal worden gesloten en een uitkaart voor bezoekende fans is verplicht.

Die regels zijn bedoeld om het aantal incidenten terug te dringen, maar de KNVB neemt wel alvast een voorschot op wanneer dat niet gebeurt. Dan zegt de bond de 'laatste fase' te bereiken, waarin het verhogen van straffen, het weren van uitfans of supporters in het algemeen en het nog sneller stilleggen of staken van wedstrijden tot de mogelijkheden gaan behoren. 'We willen er alles aan doen om niet in deze fase terecht te komen', zo wordt er gezegd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!