Nieuws

Van Bronckhorst en Rangers rouwen in aanloop naar halve finale: 'We zijn in shock'

Van Bronckhorst en Rangers rouwen in aanloop naar halve finale: 'We zijn in shock'

04-05-2022 12:41 Laatste update: 12:53

Giovanni van Bronckhorst kent met Rangers FC een emotionele voorbereiding op de return in de halve finale van de Europa League tegen RB Leipzig. Materiaalman Jimmy Bell overleed woensdag plotsteling, waardoor de club in diepe rouw is.

Bell was de afgelopen dertig jaar als materiaalman aan de Schotse topclub verbonden en zijn heengaan kwam als donderslag bij heldere hemel. "We zijn allemaal erg geschokt door het nieuws dat Jimmy is overleden", reageert Van Bronckhorst op de persconferentie voorafgaand aan het cruciale Europese duel.

Van Bronckhorst trof een aangedane selectie op het trainingsveld. "Iedereen was echt down, zoals je je kunt voorstellen. We hebben niet veel gedaan. We waren allemaal op het trainingsveld, maar de sfeer was erg verdrietig en we verkeren nog steeds in shock."

Ondanks de verdrietige gebeurtenis denkt de Nederlandse oefenemeester dat Rangers, gesteund door de fans in stadion Ibrox, sterk voor de dag zullen komen. "Mijn spelers hebben het beste karakter dat ik ooit heb gezien bij teams die ik heb gecoacht. Ik ben er zeker van dat donderdag het karakter, het geloof en de vastberadenheid aanwezig zullen zijn. We doen er alles aan om de finale te halen en we zijn er klaar voor."

In de kwartfinale van de Europa Leauge presteerde Rangers een huzarenstukje door een nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Sporting Braga te poetsen. Eenzelfde opgave wacht Van Bronckhorst en consorten donderdag: dan moet een 1-0 nederlaag uit het heenduel in Duitsland worden goedgemaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!