Nieuws

Groningen-spelmaker is happy: Dat heeft mij gemotiveerd om hier naartoe te gaan

Groningen-spelmaker is happy: "Dat heeft mij gemotiveerd om hier naartoe te gaan"

03-05-2022 10:47

Laros Duarte is één van de smaakmakers bij FC Groningen en heeft er uitstekend naar zijn zin. De middenvelder legt uit waarop hij zijn keuze heeft gebaseerd om in de zomer naar het hoge noorden te verkassen.

Sinds dit seizoen is de complete middenvelder in dienst van Groningen. "Ik denk dat vertrouwen hier bij mij wel echt een groot stuk is", zegt Duarte in de documentaire Laros Duarte: geboren voetballer. "Eigenlijk vanaf seconde één dat ik hierbinnen ben, heb ik het vertrouwen gevoeld. Iedereen steunt en helpt mij. Het totale plaatje hier is zo ingericht dat ik op alle vlakken kan groeien."

Dit gaf voor hem de doorslag om na twee seizoenen afscheid te nemen van Sparta. "Dat heeft mij gemotiveerd om hier naartoe te komen. Daardoor kan ik met een veel lekkerder gevoel mijn ding doen op het veld", vervolgt Duarte.

De goede prestaties bij de Trots van het Noorden vallen ook andere clubs op: VfB Stuttgart en Stade Rennes zouden interesse hebben. Een overstap naar een andere competitie ligt daarom voor de hand. Duarte zelf blijft nuchter onder de aandacht en focust zich volledig op het spelletje. "Hoe ouder je wordt, hoe serieuzer het wordt. Het gaat dan minder om plezier, maar meer om de punten. Ik ben altijd een jongen geweest die op het pleintje heeft gevoetbald, dus plezier staat altijd bovenaan bij mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!