Nieuws

'Rangnick gaat Manchester United verlaten en heeft klus als bondscoach op het oog'

'Rangnick gaat Manchester United verlaten en heeft klus als bondscoach op het oog'

28-04-2022 19:41

Ralf Rangnick gaat Manchester United aan het eind van het seizoen verlaten, zo meldt Der Kurier. Het Oostenrijkse medium laat weten dat de interim-manager van de Britse grootmacht aan de slag zal gaan als bondscoach van Oostenrijk.

De Oostenrijkers besloten onlangs niet verder te gaan met Franco Foda, nadat hij het WK in Qatar niet wist te bereiken. Hierdoor moest het land op zoek naar een nieuwe manager. Rangnick zal volgens Der Kurier vrijdag gepresenteerd worden door de Oostenrijkse voetbalbond. Om 11:00 uur zal er een gesprek plaatsvinden tussen voorzitter Gerhard Milletich, sportdirecteur Peter Schöttel en de interim manager van Manchester United. Eén uur later wordt er witte rook verwacht in Oostenrijk. Het Oostenrijkse medium spreekt van een echte 'sensatie'.

De 63-jarige oefenmeester verving gedurende dit seizoen de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Rangnick na dit seizoen een adviserende rol zou gaan vervullen in Manchester, maar dit lijkt nu van de baan. Dit betekent dat Erik ten Hag volgend seizoen niet zal kunnen rekenen op het advies van de ervaringsdeskundige.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!