Nieuws

'Naam Cocu in Schotse wandelgangen: samen met Keane bovenaan wensenlijstje'

'Naam Cocu in Schotse wandelgangen: samen met Keane bovenaan wensenlijstje'

27-04-2022 18:31 Laatste update: 18:36

De naam van Phillip Cocu circuleert in de Schotse wandelgangen. The Scottish Daily Express laat weten dat de Nederlandse trainer de ontslagen Shaun Maloney moet gaan opvolgen bij Hibernian FC.

De Schotse krant meldt dat Cocu samen met Manchester United-legende Roy Keane 'very much in the picture' staat. Eerder dit jaar ontsloeg de club uit Edinburgh zijn trainer, omdat hij de kampioensplay-offs niet wist te behalen. Hibernian is nu op zoek naar een ervaren manager die de club naar grote successen kan leiden, meldt The Scottish Daily Express.

Cocu is op dit moment al twee jaar clubloos, nadat hij in 2020 werd ontslagen bij Derby County. Hij werd in 2019 aangesteld als opvolger van Frank Lampard, maar kon nooit overtuigen op Pride Park. In Eindhoven was Cocu een stuk succesvoller, daar won hij in vijf seizoenen namelijk drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Na zijn succesvolle jaren bij PSV, vertrok de voormalig speler van onder meer FC Barcelona en Oranje naar Fenerbahçe. Het Turkse avontuur bleek echter ook van korte duur na een matige seizoensstart.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!