Spaanse pers ziet 'gereactiveerde' De Jong: 'Net de De Jong van Ajax'

22-04-2022 09:35

Waar Frenkie de Jong het afgelopen maandag tegen FC Cádiz nog flink te voorduren kreeg van de Spaanse Pers, wordt hij weer bewierookt na het duel met Real Sociedad (0-1 winst). De Spaanse kranten hebben een goed woordje over voor de prestatie van de Nederlander.

SPORT geeft De Jong een magere zes. 'Het was niet moeilijk om het na zijn slechte wedstrijd tegen Cádiz beter te doen, maar de Nederlander toonde een betere versie van zichzelf. Hij pakte ballen af en probeerde het spel snel te verleggen.' Luuk de Jong, die in de laatste tien minuten binnen de lijnen kwam, krijgt met de beoordeling van een vijf een onvoldoende. 'Voor hem blijft alles hetzelfde. Hij krijgt luttele minuten om op basis van doelpunten een plek bij de eerste elf te veroveren.'

'Geslaagd en gefaald', kopt AS na de moeizame behaalde drie punten tegen Sociedad. Ook zij zagen De Jong weer zichzelf zijn. 'Hij maakte een deel van zijn rampzalige wedstrtijd tegen Cádiz goed. Hij was constant op zoek naar de bal en gaten in de defensie van de tegenstander.'

Mundo Deportivo ziet nieuw leven bij de Oranje-international en noemt hem 'gereactiveerd'. 'Na een van zijn slechtste wedstrijden voor Barça speelde hij een sterke eerste helft. Hij stond zijn mannetje op het middenveld.' Van El Desmarque krijgt De Jong na Marc-André ter Stegen met een zeven het hoogste cijfer aan Barcelona-zijde.

'Beetje bij beetje begint hij de De Jong van Ajax te worden', klinkt het. 'In de eerste helft presteerde hij op een heel hoog niveau en na rust liet hij bij vlagen details van zijn kwaliteit zien.'