Nieuws

Interesse in Braziliaan: 'Ajax kwam na sluiten transferperiode al naar ons toe'

Interesse in Braziliaan: 'Ajax kwam na sluiten transferperiode al naar ons toe'

21-04-2022 10:32

Volgens het Braziliaanse medium Lance heeft Ajax interesse in Miguel Henrique. De speler van São Paulo zou door de Amsterdammers 'met bovengemiddelde' interesse gevolgd worden.

Henrique is een achttienjarige verdediger die momenteel nog speelt voor het O20-elftal van de club. Naar verluidt is de mandekker op de scoutingslijstjes van Ajax verschenen. Volgens de zaakwaarnemer van de Braziliaan, Diego Alonso, zijn er meer clubs geïnteresseerd in hem: zowel Sporting Portugal en FC Porto zouden de jongeling maar wat graag binnen willen halen.

Tegen Lance zegt Alonso dat de hoofdstedelingen zelf contact gezocht hebben met hem, mede wegens de goede verstandhouding tussen beide clubs. Eerder deed Ajax al succesvol zaken met São Paulo. Antony en David Neres werden gekocht van de Braziliaanse club door de huidige koploper van de Eredivisie.

Het contract van Henrique loopt tot medio 2024, waardoor er een transfersom op tafel moet komen. De interesse van Ajax dateert volgens Alonso al vanaf begin februari. "Na afloop van de internationale transferwindow kwam Ajax naar ons toe", vertelt hij aan Lance.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!