Nieuws

Van Bronckhorst gaat voor drie prijzen: 'Eén van de mooiste momenten uit loopbaan'

Van Bronckhorst gaat voor drie prijzen: 'Eén van de mooiste momenten uit loopbaan'

19-04-2022 19:47

Giovanni van Bronckhorst lijkt de titel met Rangers FC te kunnen vergeten maar staat in de halve finale van de Europa League én in de Schotse bekerfinale. De voormalig Feyenoord-trainer is dolgelukkig bij de club waar hij eerder ook als speler actief was en noemt de meest recente overwinning op Celtic één van de mooiste momenten na zijn actieve spelerscarrière.

Sinds Van Bronckhorst aan zijn avontuur als coach bij Rangers FC begon, verloor hij de eerste twee ontmoetingen met aartsrivaal Celtic. Afgelopen zondag wist de oefenmeester in zijn derde Old Firm eindelijk te winnen, wat zijn ploeg een plek in de bekerfinale opleverde. "Eén van de momenten waarop ik het meest trots ben als trainer", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Met nog vijf duels te spelen en een achterstand van zes punten in de competitie op Celtic is het landkampioenschap uit beeld verdwenen. "De laatste weken van het seizoen zullen heel veel van ons vragen", denkt de Nederlander. Op 21 mei staat de bekerfinale tegen Hearts gepland op Hamden Park. "Het idee dat we het seizoen afsluiten met een bekerfinale, is prachtig. Al heb ik al gezegd: finales zijn alleen leuk als je ze ook daadwerkelijk winnend afsluit", besluit Van Bronckhorst met een knipoog.

Als Rangers de dubbele krachtmeting met RB Leipzig succesvol doorstaat, wacht voor de bekerfinale eerst de eindstrijd om de Europa League. De finale van dat toernooi vindt op 18 mei plaats in Sevilla.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!