Nieuws

De Ligt uit ongenoegen: We waren te langzaam en verloren te makkelijk de bal

De Ligt uit ongenoegen: "We waren te langzaam en verloren te makkelijk de bal"

10-04-2022 11:19

Matthijs de Ligt kijkt kritisch terug op de manier waarop Juventus de wedstrijd tegen Cagliari begon zaterdag. De Nederlander zorgde er uiteindelijk hoogstpersoonlijk voor dat de Italiaanse topploeg de overwinning over de streep trok.

Juventus kwam al in de tiende minuut op achterstand tegen Cagliari door een goal van João Pedro. "We waren veel te langzaam en verloren te makkelijk de bal", aldus De Ligt tegenover Sky Sports Italia. "We begonnen slecht en kwamen vroeg op achterstand."

Voormalig Ajax-speler Razvan Marin zorgde er met een onderschepping en een goede pass voor dat teamgenoot Pedro de score kon openen tegen de Oude Dame. "Het werd daarna een erg lastige wedstrijd, maar uiteindelijk wisten we te winnen."

Het was een belangrijke overwinning voor Juve. De ploeg van Massimiliano Allegri moet alle zeilen bijzetten om plaatsing voor de Champions League veilig te stellen. "Ik speel het liefst zo snel mogelijk na een nederlaag. Nu spelen we slechts één keer per week, dus we moeten hard trainen. Vandaag verdienden wij de overwinning", aldus De Ligt.

Momenteel bezet Juventus de vierde plaats in de Serie A. De ploeg uit Turijn heeft met een wedstrijd meer gespeeld een achterstand van vijf punten op koploper AC Milan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!