Nieuws

Van Basten kritisch: 'Hij kijkt veel te veel naar fysiek joh, beetje overdreven'

Van Basten kritisch: 'Hij kijkt veel te veel naar fysiek joh, beetje overdreven'

04-04-2022 22:59 Laatste update: 23:07

Marco van Basten is erg kritisch op Roger Schmidt na de opgelopen schade van PSV in de wedstrijd tegen FC Twente. De voormalig topspits vindt dat de Duitse oefenmeester veel te veel naar het fysiek van zijn spelers kijkt.

Schmidt liet zijn aanvoerder Cody Gakpo op de bank beginnen, omdat hij niet helemaal fit zou zijn. Na afloop van de wedstrijd had de Duitser geen spijt van zijn keuze. Van Basten vindt dat uiterst merkwaardig. "Hij kijkt veel te veel naar fysiek joh", vertelt de analist bij Rondo. "Je moet een ploeg ook vertrouwen geven en spelers vertrouwen geven. Als je iedere keer maar kijkt naar het fysiek…"

"Er zal best weleens wat zijn, maar hij kijkt zoveel naar het fysieke gedeelte: als hij daar ook maar een beetje twijfel bij heeft, zet-ie iemand gelijk op de bank", vervolgt de voormalig topspits. "Ik heb het idee dat je spelers veel meer vertrouwen moet geven. Hoe meer je samenspeelt, hoe beter je samenspel wordt. Dat moet je ook bewaken als trainer. Maar als je alleen maar naar cijfertjes kijkt…"

Van Basten is van mening dat de fysieke gesteldheid van de PSV-selectie helemaal niet zo matig is als Schmidt ons wil doen laten geloven. "Hij is nu twee seizoenen aan de gang bij PSV. Als je dan zó vaak zoveel problemen hebt met het fysieke, dan is het volgens mij een beetje overdreven en overtrokken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!