Nieuws

Super League-plannen nog steeds niet uit zicht: Barcelona, Madrid en Juve hoopvol

Super League-plannen nog steeds niet uit zicht: Barcelona, Madrid en Juve hoopvol

26-03-2022 14:57

FC Barcelona-president Joan Laporta is nog steeds hoopvol over de plannen van de Super League. Hoewel meerdere clubs vorig jaar de handdoek gooide nadat er veel commotie over de opzet was, laat Laporta los dat er nog genoeg clubs zijn die nog steeds heil zien in de nieuwe Europese competitie.

"Of ik de Super League heb opgegeven? Zeker niet", geeft Laporta in een groot interview met Mundo Deportivo aan. De Barça-voorzitter voelt zich niet tot nauwelijks gesteund door de UEFA, maar hoopt er samen met een aantal topclubs uit te komen. "Wij, Juventus en Real Madrid wachten op de aansluiting van andere clubs. Engelse en Duitse clubs wachten met een besluit tot de opzet van de Super League bekend is: wordt het een compleet nieuwe competitie, of een verbeterde versie van de Champions League?"

Naar verluidt zijn de Barcelona, Juventus en Real wel afgestapt van een 'gesloten competitie' voor eliteclubs. Om deel te nemen aan de Super League, kunnen clubs zich via de nationale competitie plaatsen. Momenteel zijn de drie clubs op juridisch vlak in gesprek met de UEFA over het doorzetten van de plannen voor het nieuwe Europese toernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!