Nieuws

Ex-PSV'er Guardado (35) verlengt contract en hoopt op WK in Qatar

Ex-PSV'er Guardado (35) verlengt contract en hoopt op WK in Qatar

24-03-2022 17:15 Laatste update: 17:17

Andrés Guardado heeft zijn contract bij Real Betis verlengt, zo maakt de Spaanse club bekend. De voormalig middenvelder van PSV is inmiddels al 35 jaar, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn passie te blijven beoefenen.

De reserve-aanvoerder van Betis had de droom om in La Liga te blijven spelen tot aan het WK in Qatar, zo schrijft Marca. Wanneer Mexico erin slaagt om het wereldkampioenschap voetbal te behalen, kan de Mexicaan zijn vijfde WK gaan spelen. Ondanks zijn leeftijd is Guardado nog altijd van groot belang voor de ploeg uit Sevilla. Sinds de zomer van 2017 droeg hij al in 158 officiële wedstrijden het groen-witte shirt van Betis. Hij wist in totaal vier keer het net te vinden en leverde 16 assists voor de club.

Guardado speelde tussen 2014 en 2017 voor PSV. De Eindhovenaren pikte hem toentertijd op bij Valencia. De Mexicaanse middenvelder boekte verschillende successen met PSV. Zo speelde hij meer dan honderd wedstrijden voor de club, waarin hij tweemaal kampioen van Nederland werd. Daarnaast bereikte hij in het seizoen 2015-2016 de achtste finale van de Champions League.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie