Nieuws

Update: Utrecht en Advocaat akkoord, Rick Kruys kan rekenen op ondersteuning

Update: Utrecht en Advocaat akkoord, Rick Kruys kan rekenen op ondersteuning

23-03-2022 19:24 Laatste update: 19:20

Dick Advocaat gaat naar alle waarschijnlijkheid terugkeren in het voetbal bij FC Utrecht. De 74-jarige trainer moet er alleen nog uit zien te komen met de Domstedelingen.

Na het ontslag van René Hake werd bekendgemaakt dat assistent-trainer Rick Kruys(36) door de Utrechters wordt gepromoveerd tot interim-hoofdtrainer. De oud-voetballer mag de laatste zeven Eredivisie-duels de honneurs waarnemen in de Domstad.

Kruys beschikt over de juiste papieren voor de job, maar hij heeft nog niet veel ervaring. Daarom zou FC Utrecht graag Advocaat in een adviserende rol aanstellen. De NOS meldt nu dat de gesprekken met de oud-hoofdtrainer van de Utrechters in een afrondende fase zitten.

FC Utrecht stevent met een zevende plaats in de Eredivisie af op plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal. Advocaat heeft ervaring op dit gebied. De trainer won in 2019 met FC Utrecht de finale van Vitesse. Vorig jaar won Advocaat wederom. Dit keer met Feyenoord tegen uitgerekend FC Utrecht.

Update: De Telegraaf weet te melden dat Rick Kruys defnitief ondersteund gaat worden door Dick Advocaat. De ervaren trainer wordt de mentor van Kruys. Het is niet de eerste keer dat Advocaat deze functie gaat bekleden. Eerder kreeg Giovanni van Bronckhorst dezelfde ondersteuning in zijn moeilijke periode bij Feyenoord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!