Nieuws

Van Hecke stelt zichzelf doel: 'Over vijf jaar speel ik in de Premier League'

Van Hecke stelt zichzelf doel: 'Over vijf jaar speel ik in de Premier League'

23-03-2022 13:03

Jean Paul van Hecke is voor het eerst aangesloten bij de groep van Jong Oranje. De 21-jarige verdediger doormaakt een stormachtige ontwikkeling dit seizoen in het Championship en verwacht binnen vijf jaar in de Premier League te spelen.

Momenteel staat Van Hecke onder contract bij Brighton & Hove Albion. Dit seizoen maakt hij minuten op huurbasis bij Blackburn Rovers, uitkomend op het tweede niveau van Engeland. "Ik heb geen moment spijt van gehad hoe het tot nu toe gaat", vertelt Van Hecke aan Voetbal International. "Het gaat alleen maar over voetbal en dat trekt mij heel erg", vervolgt hij.

"Ik hoop volgend jaar in de Premier League te kunnen voetballen. Tot nu toe gaat het goed, maar je weet natuurlijk nooit hoe het gaat", houdt de Zeeuw een slag om de arm. Onlangs scoorde de jonge mandekker nog tegen AFC Bournemouth, de toenmalige nummer twee van de ranglijst. "Het was een belangrijke wedstrijd, wij stonden op dat moment vierde. De bovenste twee gaan over naar de Premier League. Je zag de ontlading bij iedereen, maar bij mezelf het hardst."

Volgend jaar wil Van Hecke sluit normaliter in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan bij Brighton. "Als Blackburn me wil kopen, weet je het niet. Dat zien we wel na dit seizoen. Nu eerst hier een mooie tijd hebben." Hij stelt zich doelen. "Het is voor mij al sinds ik een jonge jongen was een droom om in Engeland te spelen. Ik hoop dat ik over vijf jaar in de Premier League speel", besluit hij tegenover VI.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!